Mindea

en

Sztorizz úgy, mint egy igazi profi! – haladó insta story trükkök

Az Instagram Story funkció mint tudjuk hamar lekörözte a Snapchatet és már világ szinten több mint 300 millióan használják ezt a funkciót:

Itthon az a tapasztalatunk, hogy kevés márka él a funkció adta lehetőségekkel, de ez a közeljövőben biztosan változni fog. Mi már ezerrel rajta vagyunk 🙂

Mi aktívan használjuk az általunk kezelt márkáknál és az alábbiakban mutatunk néhány igazán pro trükköt, hogy komolyan beszálhass az Instagram játékba!

1.Így találsz bármilyen egyedi színt:

A színskálán nyomj hosszan bármelyik színre, mutatjuk:

Ugyanitt, ha lent a bal első kis ikonra nyomsz, az a pipetta, amivel a képről bármilyen egyedi színt fel tudsz venni és utána azt használni.

2. Tegyél layert a képre, majd radírozd ki amit meg akarsz mutatni:

Válaszd ki a színt a színskálából vagy vegyél fel a képről a pipettával majd tartsd az ujjad 2-3 másodpercig a képen. Utána pedig a radírral töröld ki a részt, amit meg akarsz mutatni, voilá:

3. Drop shadow a szövegre:

Ez mondjuk pofonegyszerű lesz, írd be két színnel a szöveget és helyezd egymásra:

4. Így zoomolj story videó közben:

Tartsd lenyomva a kamera gombot és felvétel közben mozgasd az ujjad fel-le!

5. Van olyan, akinek a Story-jait már nem szeretnéd látni?

Nyomj hosszan a profilképére a kijelző tetején és némítsd el:

6. Elem rögzítése a videóban:

Készítsd el az insta Story videót, írj rá, tegyél rá emotikonokat. Majd az egyes elemeket nyomd meg hosszan és alul megjelenik egy csúszka, aminek segítségével kiválaszthatod, hogy a videó melyik részén szeretnéd pinelni, azaz rögzíteni.

7. Tördeld a szöveget:

Gyakori hiba, sokszor látunk teleírt képeket, amiket nem tudunk elolvasni. A sima képek kb. 7 másodpercig láthatók, ez alatt nem sok szöveget tud a felhasználó elolvasni. Tördeld szét a szöveget több storyra. Írj rá először pár szót, mentsd le. Írd rá a következőre a folytatást, mentsd le. Így tovább, majd a végén tedd ki őket egymás után:

Esetleg ezzel a problémával még azt tudod csinálni, hogy videót szerkesztesz a képből úgy, hogy teszel rá animált szöveget. Ebben például a következő app nagy segítséged lehet.

8. Tegyél animált szöveget a storykra:

Ehhez már kell egy külső app. például az Adobe Spark Post kiváló azoknak a social media managereknek, akik nem szeretnek/tudnak photoshopolni.

Bízunk benne, hogy sikerült újat is mutatnunk. Na, ki melyiket nem ismerte még?

 

 

 

 

Beatrix Mészáros
Beatrix Mészáros
A Mindea ügyvezetője és közösségi média stratégája.