Mindea

en

Az Instagram szexi oldala

Valahogy teljesen megváltozott az online társkeresés az utóbbi időben. Foglalkoztat minket ez a kérdés, ezért is csináltuk a bizonyos Tinder kísérletet is.

Pár éve épp az volt a trend, hogy a társkereső weboldalak próbálták minél jobban megismerni a felhasználóikat és az alapján minél pontosabban párosítani őket, rengeteg információt gyűjtöttek be közvetve és közvetlenül a regisztrálóktól. Épp arra próbáltak rámenni, hogy ha jobban ismerik a felhasználókat, akkor nagyobb eséllyel jön létre a párkapcsolat.

Majd megjelent a társkeresés új vonala, amiből talán a Tinder a legismertebb, de sok mutációja van,  amik szintén nagyon hódítanak.

És amire szeretnénk felhívni a figyelmeteket az a #dm hashtag az Instagramon!

Keressetek rá, több mint 4 millió találatot fogtok találni, másodpercenként frissülően. Mondjuk nézzétek meg Iconosquare-en itt és pár másodpercenként frissítsetek!

Folyamatosan kerülnek az olykor nagyon erősen szexuális tartalmú, gyakran nemi szerveket ábrázoló képek. Persze a durvább képek az Instagram beépített moderációja okán pár másodperc alatt le is kerülnek (ugye Rihanna-t is ezért törölték), ezért is érdemes frissítgetni. Mi csak a konszolidáltabb képekből válogattunk:

instagram_dm_hashtag

A #dm hashtag itt ugye a direct message rövidítéseként funkcionál és gyakorlatilag egy mini “társkereső” az Instagramon belül. A tagre feltöltött fotók között válogathatunk és mivel az Instagramon nem lehet chatelni, a móka általában Snapchaten vagy az új Kiken folyik tovább, aztán ki tudja hol ér véget.

A fotókon persze jellemzően nagyon fiatal lányok és fiúk vannak, nem pont az a generáció, akik a klasszikus online társkeresőket használják.

De vajon mit fognak ők használni később?

Miért van az, hogy a mély társkeresés újra ilyen felszínessé alakult?

Érdekes morális kérdéseket vet fel bennünk a társkeresés ilyen formája, Ti mit gondoltok, miért van ez, miért jó ez? Mert nyilván van benne valami jó, ha ilyen sokan csinálják.

Avatar
Mészáros Beatrix