Mindea

en

MIÉRT válasszanak téged? – A WHY kommunikáció

A legtöbb cég tényszerűen azt kommunikálja magáról, hogy mit árul/szolgáltat és nem azt, hogy miért őt kellene választani. Ugyanebbe a hibába esett bele egyik Partnerünk is, aki profilja ráadásul remek táptalaj a kreatív kommunikációnak.

Webáruházról van szó, német precizitással elkészített weboldallal, barátságos ügyfélszolgálattal, pontosan átgondolt és kidolgozott folyamatokkal a vásárlók minél zökkenőmentesebb kiszolgálása érdekében. Azonban az egész megjelenés teljesen érzelemmentes. Tényközlő leírások, stock fotók, semmi érzelem.

Szerencsére a problémát felismerték, így kaptunk felkérést, hogy érzelmekkel töltsük meg az egész kommunikációjukat és kitaláljuk a WHY-t.

A munka megkezdéséhez az alábbi TED videót kaptuk inspirációként, aminek megtekintését valóban minden vezetőnek, marketingesnek meg kell néznie (nem véletlen jár a videó 18 milliós nézettség felett):

Rögtön megszerettük a feladatot, mert számunkra is igazi kihívást jelent és ki kell mozdulnunk hozzá a komfortzónánkból 🙂

Ez a marketing kreatív, érzelmi része, amit a nagy márkák már mind felismertek:

– L’Oréal – Mert megérdemlem

– Coca Cola – Open happiness

– Mercedes – Best or nothing

– Nike – Just do it

– Adidas – Impossible is nothing

why

Mind érzelmeket kelt, megmozgat bennünk valamit.

Minden márkának szüksége van rá, hogy megtalálja a WHY-t, hogy miért őt válasszák a potenciális vásárlói.

Ez a marketing alapvető, stratégiai része. Ezt kell először koncepcionálisan kitalálni, utána pedig az egész koncepciót átvezetni a teljes kommunikációra és a belső munkafolyamatokra is.

IMG_2077

A Te WHY-od megtalálásához a következő kérdéseket tedd fel magadnak:

– Mit szeretnék, hogy érezze magát a vevőm, miután megvásárolta a termékem?

– Mi a kapcsolat a vevőm és a termékem között?

– Milyen érzéseket kelt a vevőimben a termékem/szolgáltatásom?

Tedd félre az agyad analitikus felét, bonts ki egy üveg bort és csak érzelmekben gondolkodj, kelts érzéseket a vevőidben!

Ezen a linken még egy remek cikk található a témában

Avatar
Mészáros Beatrix