Mindea

en

Fesztiválmarketing a közösségi médiában – expert level

fesztuvak

Itt a nyári rendezvények, fesztiválok ideje, amik különleges lehetőségeket teremtenek a közösségi médiában való megjelenésre. Rengeteg (részben ingyenes) lehetőség áll rendelkezésre, amivel mind a rendezvényt megelőzően, mind közben hype-ot generáljunk a látogatók körében a rendezvény körül és ezzel maximalizáljuk a résztvevők számát.

Ezt a posztot a hétvégén lezajlott Rosalia borfesztivál ihlette, ahol kis csapatunk volt a “social media stáb”. Feladatunk volt a rendezvény előkészítése a social mediában, majd a helyszínről élőben közvetítettük az eseményeket, ezzel meghozva az otthon maradottak kedvét, hogy látogassanak el a rendezvényre.

No de íme néhány tipp, amiket érdemes bevetni ahhoz, hogy rendezvényeden hemzsegjenek a látogatók:

1. Készíts Facebook eventet a rendezvényedhez! 

Az eventek virális terjedése nagyon jó, rengeteg látogatót tudsz bevonzani azzal, hogy a vendégek látják az ismerőseiket csatlakozni a rendezvényhez. Ráadásul a legfontosabb infókat ha posztolod az event falára, arról közvetlen értesítést kapnak a résztvevők. És az eventre be tudnak csekkolni a helyszínen, ez megint tök jó, virális, meg minden.

Egy kis fizetett hirdetéssel is támogasd meg, hogy még többen csatlakozzanak!

2. Hozd létre Foursquare-en a rendezvényt! 

Ha Te nem teszed meg, majd megteszik a látogatóid, viszont akkor arról nem fogsz tudni, nem fogod tudni koordinálni, nyomon követni a becsekkolók számát, statisztikáit. Ráadásul ennek is a virális hatása szuper! A Foursquare helyek létrehozásáról már itt írtunk korábban.

Szóval ne feledd, a látogató be akar csekkolni! 🙂

3. Legyen fesztivál/rendezvény hashtaged!

A hashtag ugye a tartalom csoportosítására szolgál, illetve segít abban, hogy “egy kalap alatt” összesítsd a vendégek élményeit. A hashtaget helyezd el a helyszínen jól látható helyen, nagy betűkkel minden lehetséges kommunikációs felületen, molinón. A látogatók boldogan fogják feltölteni az élményeiket Instagramra és a megfelelő taghasználattal nyomon is tudod ezeket követni. Te is kíváncsi vagy a vendégek élményeire, nemde?

(Fontos: a hashtaged legyen egyedi és csak egyet kommunikálj. Nem kell 15 féle idióta hashtaget kitenni, mint #fun #love #happy és a többi, mert ennek semmi értelme)

+Extra: készíts hashtag falat a rendezvényre, ahol vagy kinyomtatva vagy kivetítve megjeleníted a legjobb fotókat, amiket a hashtagre feltöltöttek a vendégek!

4. Legyen social media stáb a helyszínen!

Küldj egy dedikált csapatot, akik ott vannak a helyszínen, figyelik és elkapják a legjobb pillanatokat és élőben tudósítanak a rendezvényről a social media felületeiden. Ez igazán hiteles és valódi social media content és könnyen meghozza az otthonmaradottak kedvét is, hogy kilátogassanak a helyszínre! A legjobb ezeket a tartalmakat Instagramra feltölteni a rendezvény ideje alatt folyamatosan, és a legjobbakat továbbosztani Facebookra is!

Egy rendezvény vagy fesztivál költségeihez mérten a fenti tételek elenyészőek, azonban igazán sokat tesznek hozzá a kommunikációhoz.

Ha épp rendezvényt szervezel és meghoztuk a kedved, bátran fordulj hozzánk segítségért!

Itt meg tudod tekinteni, hogy a hétvégi Rosalia fesztivált hogy közvetítettük: www.instagram.com/borfesztival 

rosalia_mindea_csapatfotó

 

Avatar
Mészáros Beatrix