Mindea

en

Instagram Direct Message – jó lesz ez?

instagram direct

Tegnap kijött az Instagram újabb frissítése, ami már tartalmazza a direkt üzenetküldés funkciót is.

Már korábban bejelentették, hogy ez jön idén, kíváncsian vártuk. Leginkább a Snapchattel próbálják felvenni a versenyt a fejlesztéssel.

Hogyan működik?

A frissítés letöltése után megjelenik a jobb felső sarokban egy üzenetküldés ikon. Egyszerű minden 🙂 Ha készítünk egy képet vagy videót, megosztáskor ki tudjuk választani, hogy a profilunkon osztjuk-e meg vagy direkt üzenetben küldjük el egy követőnek vagy követettnek (!).

Egyszerre max. 15 profilnak lehet elküldeni és szöveges üzenetet nem lehet írni hozzá.

A pontos feltételek itt olvashatók.

Nekünk tetszik is meg nem is.

Azt furcsának gondoljuk, hogy azoknak is el lehet küldeni, akiket követünk. Szegény márkaoldalak, mennyi üzenetet fognak kapni a “követőktől”… Nem lesz könnyű ezt nyomonkövetni…

Másfelől pedig, egyszerre max. 15 profilnak lehet elküldeni, ami egy logikus korlátozás. Azonban el tudjuk képzelni, hogy a kisebb reklámcélú profilok így fogják reklámüzenetekkel terhelni a követőiket. Ettől minden márkaprofil üzemeltetőt óva intenénk!

Azonban kreatív módon márkakommunikációban is ki lehet használni az Instagram Direct-et, a Gap-nek például sikerült:

gap instagram

A frissítés megérkezésével kitettek egy posztot, hogy az első 15 kommentelőnek küldenek egy exkluzív ajánlatot. Nemcsak az ötlet maga volt nagyon jó, de mivel ezt elsők között lépték meg, minden róluk szól, így a hozzáadott PR érték óriási.

Hogy tetszik az Instagram Direct, fogod használni?

Avatar
Mészáros Beatrix