Mindea

en

Új Facebook promóciós szabályok – nem kötelező az alkalmazás használata

Egyik szemünk sír a másik nevet: komoly változást jelentett be a Facebook, könnyített a nyereményjátékokra vonatkozó szabályokon. Bár a képek megosztatása még mindig tilos és új facebook nyereményjáték szabály200x300nem is ajánljuk, de azért az új szabályokkal lehetőséget adnak egyrészt a kisebb vállalkozásoknak, másrészt könnyen-gyorsan csinálhatunk kisebb nyereményjátékokat, ha egy kis buzz-t szeretnénk.

Az új szabályzat egy teljesen új lapra került, IDE.

Tehát, akkor vegyük át, hogy MI VÁLTOZOTT?:

 • eltávolították azt a kikötést, hogy promóciót csak alkalmazáson keresztül lehet futtatni
 • már futtathatunk az Oldalunk timeline-ján promóciót (az oldalunkén és nem a rajongóként), így:
  • a sorsolásban való részvétel feltétele LEHET, hogy a rajongó posztoljon az Oldal timeline-jára, vagy kommenteljen/lájkoljon egy posztot (egy kép/poszt MEGOSZTÁSÁRA buzdítani vagy az oldalunk lájkolásához kötni még mindig TILOS)
  • a sorsolásban való részvétel feltétele LEHET, hogy a rajongó üzenetet küldjön az Oldalnak

A promóció továbbra is csak az Oldal/Hirdető saját timeline-ján futhat, a rajongókén nem. Illetve továbbra sem buzdíthatjuk a rajongókat arra, hogy tageljék be magukat egy általunk feltöltött képen.

A szabályok lazulása amiatt jó, hogy több lehetőséget ad, de biztosan sokan lesznek, akik félreértelmezik. Illetve arról továbbra sincs fogalmunk se, hogy az így begyűjtött pályázatokat vajon hogyan fogják az adminisztrátorok kigyűjteni? Hogyan lehet ebből majd normálisan sorsolni? Leginkább sehogy, mint ahogy eddig sem lehetett…

Épp ezért a korábbi bejegyzésünk továbbra is megállja a helyét, miért NEM JÓ ötlet alkalmazáson kívül, a timeline-on futtatni nyereményjátékot:

 • Részt vehetnek a promócióban olyanok is, akik nem is rajongóid (ugye a timeline mindenki számára látható, és ahhoz, hogy kommenteljen, nem kell egy oldalt lájkolnia)
 • A “legértékesebb” komment valószínűleg mostmár a LÁJKOLVA lesz a korábbi OSZTVA helyett
 • Nem tudsz rendesen sorsolni (mert feltételezzük, hogy amúgy szeretnél :) ): egy bejegyzés lájkolóit/kommentelőit/megosztóit nem lehet exportálni. Namármost, ha 1-2000-en kommentelnek egy ilyen bejegyzést, azt fizikai képtelenség kimásolni egyesével.
 • Így nem lehet olyan játékot futtatni, ami valódi élményt ad a játékosoknak, így építi a márkádat.
 • Nincs igazi kontrollod a játék felett, a felhasználók bármit tehetnek, beirkálhatnak.
 • Nem tudod (sehogy, nemhogy legálisan) begyűjteni a játékosok email címét, későbbi email kampányokhoz

Összességében úgy gondoljuk, hogy egy jó és értékes nyereményjáték továbbra is csak alkalmazáson keresztül futtatható. Az új szabályokkal kisebb buzzokat generálhatunk oldalunkra, de ésszel. Mi például nem javasoljuk, hogy a sorsolásban való részvétel feltétele az új funkciók együttes használata lehessen (tehát vagy lájkol, vagy kommentel vagy üzenetet küld), mert így biztosan nem fogod tudni exportálni és összesíteni a résztvevőket. Válassz ki egy funkciót és csak azt használd!

Illetve amiről továbbra se feledkezz meg: A JÁTÉKSZABÁLY! Így is írj mindenképp a játékosok korrekt tájékoztatása érdekében. Töltsd fel a weboldaladra vagy a jegyzetek közé és csak az elérhetőségét másold be a játékba. Itt találsz segítséget, hogy mi legyen egy jó játékszabályban.

A hivatalos Facebook szabályzat pedig itt.

Nagyon fontos mérföldkő ez a szabályváltozásokban, megköszönjük, ha megosztod másokkal is!

 

 

Avatar
Mészáros Beatrix