Mindea

en

Kösd össze a YouTube csatornád a Google Plus-szal!

Ha korábban már létrehoztál egy YouTube csatornát, később pedig egy Google Plusz oldalt vagy fordítva, viszont a kettőt különböző account-tal, akkor nincs baj, kösd össze. Számos előnye van annak, ha YouTube csatornánkat összekapcsoljuk Google Plusz fiókkal, nézzük meg ezeket, és az összekapcsolás menetét.

 Előnyök:

  • Az összekapcsolás után a Google account-odon keresztül léphetsz be a YouTube csatornádra, továbbá a Google account-odon keresztül is beállíthatod a YouTube beállításaidat.
  • Lehetőséged nyílik kezelőket hozzáadni a YouTube csatornádhoz ugyan így a Google account-odon keresztül.
  • Ráadásul projekt menedzsment szempontjából is fontos lehet, ha például arról van szó, hogy ha valaki kommentel egy YouTube videónál, és szükséges, hogy arról az érintettek, vagyis  a kezelők e-mail-értesítőt kapjanak.
  • Nem utolsó sorban pedig SEO szempontból is fontos az összekapcsolás, előrébb rangsorol ugyanis a Google, ha összehangoljuk a YouTube-ot a Google plus-szal

 Lépések:

  1. Lépj be a Google Plusz fiókodba, menj a bal felső sarokban található Kezdőlapon belül a Beállítások menüpontra. Itt válaszd a Profil és Adatvédelem lehetőséget. Ekkor gördítsd le az oldal aljára, és ugorj az Irányítópultba a gomb segítségével.2
  2. Az Irányítópultban az oldal legalján találod a YouTube opciót, mellette pedig a YouTube fiók kezelését. Kattint erre, és a megjelenő ablakban válaszd az „Összekapcsolás Google+ profillal” opciót.
  3. Kezelőket úgy adhatsz a YouTube csatornádhoz, hogy az összekapcsolás után a YouTube csatornádban a jobb felső sarokban lévő kis háromszögre állva megjelenik a lehetőség „Kezelők” névvel. Persze ugyan így kezelőket adhatsz a Google oldalad beállítások menüpontjában is szintén a „kezelők” opcióra kattintva.
Avatar
admin
the most most