Mindea

en

Így használd a hashtag-et a közösségi médiában – már a Facebookon is!

Breaking UPDATE: Hashtag a Facebookon is! A hivatalos bejelentés elérhető itt.

A közösségi médiában nagyon fontos fogalom a hashtag, viszont gyakran találkozunk a helytelen használatával, így írunk róla egy összefoglalót:

Először is mi az a hashtag vagy #? hashtag

Eredetileg a Twitteren jött létre, tartalom címkézésre szolgáló szó, jele a #. A közösségi hálózatokon, a posztjaid leírásába érdemes elhelyezni, hogy csoportosítani tudd a tartalmad. Így a tartalmak könnyen kereshetővé válnak.

Melyik közösségi hálózatokon működik?

Már a Facebookon is és még: Twitter, Instagram, Pinterest, Google Plus, Flickr, TumblR, stb…

Hogyan használd a hashtaget?

  • először is a nem lehet benne szóköz, ékezet és semmilyen központozás, mert úgy nem fog működni. Nagybetűket viszont tartalmazhat, a könnyebb olvashatóság érdekében.
  • Ne ragozd a hashtaget, ha ragozni szeretnéd, azt külön kötőjellel tedd meg
  • érdemes a számodra releváns népszerű hashtag-eket is használni általában a tartalmaidnál, hogy a keresésekben megjelenj
  • viszont a kampányaidhoz egyedi hashtaget kell kitalálni, hogy ne keveredj más tartalmakkal. Ehhez a tagdef.com weboldal nyújt némi segítséget.
  • a saját kampányhashtaged legyen rövid és könnyen megjegyezhető

Miért szuper dolog a hashtag a marketingben?

A saját, egyedi, cégedhez/márkádhoz kötődő hashtag konzekvens használatával folyamatos visszajelzést kaphatsz a vásárlóidtól, monitorozni tudod a rólad közzétett tartalmakat és növelni tudod a vásárlóid elköteleződését.

Mi például a webináriumainkhoz a #mindeawebinarium hashtaget használtuk Twitteren, erre ott rákeresve jelenleg is elérhetők a kapcsolódó tweetek.

A társadalmi kommunikációban is óriási jelentősége van, jelenleg ha rákeresel instagramon vagy twitteren az #arviz vagy #arviz2013 hashtagekre, rengeteg képet fogsz találni a helyzetről, amit a felhasználók töltöttek fel.

Fontos újítás ez a közösségi média életében, ezért megköszönjük, ha megosztod ezt a bejegyzést ismerőseiddel is!

Avatar
Mészáros Beatrix