Mindea

en

Miért nem használod?

A YouTube a legnagyobb videómegosztó közösségi oldal, ami egy szerdai videó szerint már 1 milliárd felhasználót tekinthet magáénak. Korábbi cikkünkben írtunk már arról, milyen előnyei vannak egy vállalat YouTube jelenlétének, most pedig arról írunk, miért érdemes megfontolni a YouTube Partnerséget is. Sokan ugyanis létrehozzák Márkacsatornájukat, egy aprócska beállítás felett azonban elsiklanak. Nézzük akkor meg, mi ez.

2012 szeptemberétől elindította a YouTube a programját, amely lényege, hogy fokozza YouTube-élményedet azzal, hogy olyan funkciókat tesz elérhetővé, amit egyébként nem használhatunk.

Tartalmad segítségével bevételre tehetsz szert

Igazából a YouTube Partnerré válás egyet jelent a bevételszerzés bekapcsolásával. Olyan videós tartalmakkal ugyanis szert tehetünk bevételre, amelyeknek jogaival 100%-ig mi rendelkezünk, vagyis amikor a hang és kép is a miénk. Miután legalább egy olyan videóval rendelkezünk csatornánkon, amely alkalmas bevétel szerzésére, akkor lépjünk a Csatornabeállítások Bevételszerzési lehetőség aloldalára. Az oldalon kattintsunk a „Videók felhasználása bevételszerzésre” gombra és máris megkezdhetjük a csatlakozás folyamatát.

bevételbekapcsolásA pénzszerzés megkezdése után a Videókezelőnk oldalán választhatjuk ki, hogy mely tartalmainkkal szeretnénk pénzt keresni. Itt a kis dollár jelre kattintunk és engedélyezzük a videón a monetizációt.

dollár

Fontos, hogy a bevételszerzésből realizált pénzt a Google AdSense rendszerén keresztül fogjuk megkapni, ám a „bevételszerzés”, vagyis a partnerség megkezdésének nem feltétele egy aktív AdSense fiók megléte, ennek létrehozását megtehetjük később is, a pénz nem vész el.

A videóink felületéről  külső weboldalra mutató linket helyezhetünk el

De nem csak bevételszerzés céljából érdemes partnernek lenni, hanem azért is, mert nem csak a videónk leírásába helyezhetünk el egy linket, de a videó felületére is. Így pedig könnyebben tudunk majd forgalmat terelni oldalunkra, hiszen a videós tartalmon nagyságrendekkel feltűnőbb egy link, mint a leírásban. Ennek nem csak az a feltétele, hogy állítsuk be az előbb említett bevételszerzési opciót, hanem hitelesíttetni is kell a csatornánkat a saját weboldalunkkal.

weboldal

Ezért cserébe a YouTube egyébként keresési teljesítményünk javulását is ígéri, úgyhogy már önmagában ezért érdemes megtenni ezt a lépést. Tehát a „csatornabeállítások” „speciális” beállításaiban megadjuk weboldalunk linkjét, majd a „Hozzáadás” gombra kattintunk. Ezt követően már csak igazolnunk kell weboldalunkon keresztül, hogy a megadott oldal a sajátunk. Végezzük el a kért műveleteket és helyezzük el a megadott html fájlt a weboldalunkon. Legvégül ezt nyissuk meg a böngészőnkben, majd térjünk vissza a YouTube Kapcsolódó webhely oldalára és kattintsunk a „Refresh” gombra. Ekkor  átvált a státusz „Ellenőrzött”-re.

Miután beállítottuk a partnerséget és hitelesítettük oldalunkat is, már csak egy utolsó beállítás hiányzik. A Videókezelőnkben egy tetszőleges videónknál kattintsunk a „Szerkesztés” gombra, majd válasszuk a Kommentárok fület. Itt megjelenik egy hitelesítési engedélyezés kérő felület. Kattintsunk az „Engedélyezés”-re és máris használhatjuk a külső weboldalra mutató linkeket a videókban.

Továbbfejlesztheted képességeidet és kreativitásodat

A YouTube egy sor fejlesztési programmal, elemzőeszközzel és közösségi forrással segíti továbbá a partnereknek még jobb minőségű tartalmat létrehozni.

Mit gondoltok? Megéri ez a pár beállítás?

Avatar
admin
the most most