Mindea

en

Légy megértő, légy interaktív, légy rajongó – Arena Plaza esettanulmány

Egy hideg januári nap volt mikor megkaptuk az Arena Plaza facebook oldalának adminisztrációs jogosultságait. Már nagyon vártuk, hogy ötleteinkkel és terveinkkel kibontakoztassuk azt, amit ez a pláza óriás rejt magában. A rajongói szám ekkor megközelítőleg 82 000 tagot számlált, aminek felépítése a korábbi közreműködők részéről is komoly munkát rejt magában. Egy kész kampánytervvel és kooperatív munkával megalapoztuk a célokat és nekiláttunk a munkának.

2,5 hónap után, március legvégén átléptük a 100 000-es álomhatárt, amivel toronymagasan az Arena Plaza a legszeretettebb pláza Facebook Oldal Magyarországon. 
Mitől lett ilyen népszerű és közkedvelt az Arena Plaza rajongói oldala? Mi tartja fent az interakciót? Mi ösztönzi az embereket arra, hogy vásároljanak? Segítünk megválaszolni a kérdéseket.

magas interakció aréna plázaAz igazán sikeres stratégia a következő elemek kombinációjából épül fel:

  • aktuális, rendszeres, izgalmas kommunikáció mind a posztok szintjén, mind a rajongókkal való kapcsolattartás szintjén
  • Facebook hirdetések konzekvens használata (új rajongók gyűjtésére, akciók promotálására, posztok promotálására)
  • állandó jellegű informatív alkalmazások és promóciós jellegű nyereményjáték alkalmazások

Ez az az egyveleg, amitől egy Facebook Oldal igazán érdekes és folyamatosan vonzó tud lenni a rajongók számára.

Mitől lesz jó a kommunikáció?

A sikeresség érdekében fel kell mérni a helyzetet, hogy kiknek posztolunk. Az Arena Plaza esetében azt jelenti, hogy a divat és a shopping az, ami igazán domináns téma a rajongók körében, hiszen egy plázáról beszélünk, aminek a fő profilja a divat.

Az interakció szintentartása végett, naponta legalább 2-3 poszt kerül ki a falra. Az üzletek ajánlatai közé folyamatosan kerülnek ki “off-topic” jellegű bejegyzések, melyek a hirdető hangvételű posztokat lazítják. Továbbá, ezáltal lehet leginkább közösséget építeni. Viszont ügyelünk arra, hogy ezek az “off-topic” posztok bármilyen módon is, de kapcsolódjanak az Arena Plaza-hoz vagy a divat témaköréhez.

aktivitást növelő poszt aréna plázaLégy rajongó!

Mi rajongói szemmel kezeljük az Arena Plaza oldalát, vagyis annyira vagyunk készségesek a rajongókkal, mint ahogyan mi elvárnánk ezt egy fordított helyzetben. Olyan ötletekkel állunk elő, aminek nagyon örülnénk, ha rajongók lennénk. Ez szerencsére több szinten is megvalósult az együttműködésünk során. Valentin nap: A szerelmesek napja előtt 1 héten keresztül naponta több üzlet termékeit ajánlottuk, mint lehetséges ajándék. A termékeket kérésre a helyszínen, eredeti környezetükben fotóztuk, ezzel is növelve az ajánlatok életszerűségét. Amint eljött a nagy nap, az Arena Plaza-ban lefotóztuk a shoppingoló szerelmeseket és rózsát adtunk nekik cserébe. Az ilyen és ehhez hasonló gesztusokkal érezhetik azt a rajongók, hogy a falak mögött nem csak üzletek várják, hanem egy gondoskodó márka: az Arena Plaza.

valentin nap arena plaza

Rendszeresen részt veszünk a pláza életében és helyszíni fotókkal, élő tudósításokkal tesszük igazivá, életszerűvé a kommunikációt.

Rajongóként elvárjuk, hogy tájékoztatva legyünk a legfrissebb akciókról. Ezért az Arena Plaza “20%-os szerda” akcióját alkalmazás szintjén is támogatjuk.

aréna pláza alkalmazás 20 százalékos szerda

Az alkalmazásban a rajongó egy visszaszámláló segítségével láthatja, hogy mikor lesz 20%-os szerda. Ezen felül megtudhatja, hogy mi ez az akció és 1 héttel az akció előtt letöltheti a kuponokat. Így folyamatosan tájékoztatva vannak és csak akkor maradnak le az akcióról, ha nem rajongója az Arena Plaza facebook oldalának.

Nagyon fontos a nyereményjátékok alkalmazása, legyen szó nagy vagy kicsi oldalról. Áprilisban egy polyvore jellegű, szett-összeállítós játékot futtattunk. Ebben az alkalmazásban a rajongó nem csak a kreativitását élheti ki, hanem játékosan megismerheti az üzletek jelenlegi kínálatát. (márkanévvel és árral ellátva)

aréna pláza facebook játék

Összességében a rajongó igényeit elégítjük ki a választékos kommunikációval, melyet a sikeresség érdekében hirdetésekkel erősítjük. Továbbá alkalmazásokon keresztül tájékoztatunk és szórakoztatunk. Emellett a legkomolytalanabb kérdéstől kezdve a legcizelláltabb kérdésig megválaszolunk készséggel mindent. Hiszen egy rajongó minden esetben értékes!

A tartalmakat időnként videókkal is színesítjük, ilyen például az alábbi, ami a Glamour-napok alkalmából készült:

És végül ami még rettentően fontos az igazán hatékony együttműködéshez, az az Arena Plaza csapata és a köztünk lévő folyamatos kommunikáció és információáramlás. De szerencsére ez is kiválóan működik 🙂

A Social Times is írt egy összefoglalót a magyar plázák helyzetéről a Facebookon, ahol kiemelte az Arena Facebook oldalát és elismerte a munkánkat, ezúton is köszönjük!

Nyári Arena Plaza Csomag kampányunk videóját pedig tekintsd meg itt:

Avatar
Mészáros Beatrix