Mindea

en

10 biztos jel, hogy megélhetési játékossal van dolgod

Sokat kampányolunk a rendes, érthető, átlátható, szabályos Facebook nyereményjátékokért.

Viszont gyakran tapasztalhatók visszaélések a játékosok részéről is. Magyarországon sok megélhetési nyereményjátékos él, akik gyakorlatilag abból élnek, hogy minden létező nyereményjátékon részt vesznek és a csalásoktól sem riadnak vissza, már ha van rá lehetőségük (SMS beküldős promóciókban például blokkot hamisítanak a nyeremények átvételéért, a Facebookon több profillal játszanak vagy script-tel játsszák ki az ügyességi játékokat).

A tipikus nyereményjátékosokról már készítettünk egy demográfiai jellemzést korábban, és a linken elérhető kutatáson arról is beszámoltunk, hogy milyen csalásokat vallanak be.infografika

 

Név szerint is ismerünk nagyon sok Facebook felhasználót (sajnos viszont nekik is vannak személyiségi jogaik…:)), akikkel gyakorlatilag minden játékon találkozunk. Őket egyáltalán nem érdekli a hirdető kiléte, vélhetően soha nem is vásárolnak majd a termékből, csak és kizárólag a nyereményért jönnek. Az se érdekli őket, hogy mi a nyeremény, csak nyerni akarnak és utána a nyereményt eladják vagy zárt csoportjaikban elcserélik valami számukra hasznosabbra.

Őket első körben a játék pontos tervezésével lehet ellehetetleníteni, emiatt is fontos, hogy szabályos, átgondolt nyereményjátékot készítsünk és például ne like+megoszt játékot.

Utána viszont a játék folyamán és a sorsolásnál is fontos, hogy figyeljünk rá, hogy ne ezek a felhasználók uralják a játékot, ne adjunk nekik teret!

Na de honnan lehet őket felismerni?

Íme 10 biztos jel, hogy nyereményvadásszal van dolgod:

  1. a nyereményjátékot hirdető posztod alá beírta, hogy Osztva! vagy Lájkolva!
  2. reggelente posztol az oldaladra, hogy Szép napot!
  3. a nyereményjátékot hirdető posztod alá beírta, hogy “De jó lenne nyerni…“/”Még sosem nyertem…
  4. ha megnézed az adatlapját, a timeline-ja tele van játékok megosztásával
  5. ha a rengeteg megosztására semmi visszajelzés nincs, akkor még az is esélyes, hogy a profil nem is létező személyt takar
  6. az adatlapján látod, hogy több száz/ezer oldalt lájkolt
  7. a profilképén valami nyereményjáték badge van
  8. a Facebook már eleve spamnek érzékeli a hozzászólását az Oldaladon és elhalványítja
  9. a fotóalbumai között rengeteg nyereményjátékos fotó van
  10. rajongója a Nyereményhajhász Oldalunknak 🙂 (na jó, itt néhány barátunk/üzleti partnerünk is megtalálható ;))

A Te Oldaladnak/cégednek szüksége van ilyen rajongókra? Te örülnél neki, ha egy ilyen embernek sorsolnál egy 3. iPad-et vagy egy 10. wellness hétvégét?

Ha a válasz nem, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

Avatar
Mészáros Beatrix