Mindea

en

Egy kis nosztalgia: Az a régi Facebook!

Most mindenki a megújuló Facebook felületével van elfoglalva és bizonyára mindannyian jól informáltak vagytok a szuper új hírfolyammal kapcsolatban. Emiatt mi inkább egy kisebb nosztalgiára invitálnánk meg benneteket, hogy milyen is volt régebben az arckönyvünk. Biztos sok dolgot már elfelejtettetek.
Üljünk be egy spéci DeLorean-ba, öveket becsatolni…kezdünk!

1

Emlékeztek amikor még nem volt se cover fotó és minden aktivitásunkat rögzített az adatlapunk? Nagyon sokan így tudták követni ismerősük életét a facebook-on: kinek írt, mit írt, mit lájkolt, mihez szólt hozzá stb. Ebben a korszakban még eléggé nyitott könyvként lehetett kezelni egymás adatlapjait. Egy átlag userről nagyon sok mindent meg lehetett tudni, sajnos ez néha a felhasználói élmény kárára válhatott. Bizonyára sok kínos beszélgetést írhat a saját számlájára ez a rendszer.

2

A következő feature már csak az emlékeinkben él. Sajnos egy printscreen sem rakódott le az internet fenekére, illetve mi nem találtunk rá. Szóval a kereső. Régebben valóban megvolt az a funkciója a keresőnek, ami miatt méltán kapta azt az elnevezést, hogy kereső. Be lehetett állítani, hogy nem, kor és település szerint szeretnél keresgélni az emberek között. Néha-néha jól jönne ma is ez az elfeledett funkció.

3

Amikor még a chat valóban chat volt és nem “felgyorsított” üzenetváltás. Szóval, amikor még nem mentették le a chat-en folytatott diskurzust. Büntetlenül lehetett beszélgetni bármiről, mert nem köszönt vissza a lelkiismeretünk egy rögzített beszélgetésből sem. Persze ma már az lenne a fura, ha nem lehetne visszanézni a beszélgetéseket.

4Ha belegondolunk, régebben is volt thicker, csak akkor úgy hívták, hogy Live Feed. Ha picit jobban megnézzük a hírfolyam szűrését ezen a képen, akkor láthatjuk, hogy sokkal több lehetőségünk volt szűrni a tartalmak között, mint most. Lényegében az új hírfolyam a régit gondolta tovább. Na, de ennyit az elfeledett funkciókról és felületekről. Nektek van valami izgalmas emléketek a régi Facebook-ról? Bátran, szabad a nosztalgia 😉

Avatar
Mészáros Beatrix