Mindea

en

A Facebook 20%-os szabálya – hasznos kis trükk

A Facebook nemrég bevezetett új szabályát, miszerint a borítóképek és a hirdetések képei max. 20% szöveget tartalmazhatnak, bizonyára már sokan tudjátok.

Szeretnénk viszont felhívni a figyelmet, hogy ezt a szabályt a Facebook most kivételesen nagyon komolyan is veszi, nekünk is rengeteg promoted post-unkat utasították emiatt vissza, ráadásul borítóképek törléséről is szólnak a hírek.

UPDATE: A korlátozás minden típusú posztra vonatkozik (offer, hivatkozás, kép, event), tehát az ezekhez tartozó képeken sem lehet 20%-nál több szöveg. Igen, a hivatkozások vagy offer mellett kicsiben megjelenő képen sem!

Szeretnénk mutatni 2 nagyon egyszerű sablont, amit bátran használjatok promotált posztok és borítóképek készítéséhez a jövőben.

Ezek az 5×5-ös sablonok a készülő kreatívra ráhelyezve óriási segítséget nyújtanak, hogy a kreatív megfelel-e a szabálynak. Ha 5 kockából kilóg a szöveg (és a logó is beleszámít!), akkor még kicsinyíteni kell.

Jobb klikkel le tudjátok menteni png-ben és már használható is! 🙂

A borítókép sablon:

FB cover_template

A poszt sablon:

FB Ads_négyzet template

 

Tehát, a mi borítóképünkön pl. 5 rácson belül van a szöveg:

20 szazalek mindea cover

A hivatalos, Facebookos ellenőrző eszközt pedig itt éritek el. Ide is fel kell tölteni a poszt vagy borító képét, majd bejelölni, hogy mely négyzetekben van szöveg és a program segít kikalkulálni, hogy akkor jó lesz-e vagy nem.

Egyszerű, de hasznos kis trükk, érdemes megosztani másokkal is!

 

Avatar
Mészáros Beatrix