Mindea

en

Youtube videó hirdetések eredményeinek mérése

Írtunk már a YouTube videó hirdetéseiről, arról azonban még nem szóltunk, mennyire egyszerű az ottani eredmények mérése. Ebben a cikkünkben röviden szeretnénk áttekinteni, hogy milyen lehetőségeket nyújt erre a Google.

A Google 3 mérési lehetőséget biztosít a videó kampányok eredményeinek nyomon követésére. A Google ezen mérési lehetőségei egyrészt célorientálttá teszik a kampány eredményeinek mérését, továbbá megkönnyítik az egyes kampányok teljesítményeinek összehasonlítását is.

Az elérés és gyakoriság mérésére minden médiafelületen azonos mérőszámokkal és nyelvezettel találkozhatunk. Itt találjuk ugyanis az olyan mérőszámokat, mint a CPV, CTR, CPM… és így tovább. Az itteni mérőszámok segítségével kaphatunk képet arról, hogy hány egyedi megtekintője volt videónknak vagy, hogy mennyi volt az az átlagos mennyiség, ahányszor egy fő megtekintette azt, így tehát ezek azok a mérőszámok, melyek átláthatóbbá teszik eredményeinket, mint például a televíziós reklámok mérései. Ahhoz pedig, hogy a neked megfelelő mérőszámokat lásd, az „Oszlopok” menüpont alatt válaszd ki az „Oszlopok testre szabása” lehetőséget, és add hozzá a szükséges mérőszámokat a felületedhez.

Az oszlopbeállításokat pedig érdemes tovább böngészni. Ez ugyanis az a második lehetőség, mely hasznos eredményekkel szolgálhat videó hirdetéseink eredményeiről. Amit tenned kell csupán annyi, hogy kiválasztod a hirdetési célod és ennek megfelelően pedig a következő lehetőségek közül választasz:

1

  1. Márkaépítés: Ha márkaismertséget szeretnél építeni, az „Oszlopok” menüpont alatt erre a lehetőségre kattintva az alatta megjelenő grafikonon látni fogod, hogy mennyire sikeresen építik a videó hirdetéseid a márkaismertséget. Azt mutatja a grafikon, hogy milyen széles körben tekintették már meg adott időpontokban a hirdetésedet.
  2. Webhely forgalom és konverzió: Ha konverzióra szeretnéd optimalizálni a kampányod, érdemes ezt a mérési lehetőséget beállítanod, hogy lásd, az egyes időpontokban a videó hirdetéseid mennyire késztették cselekvésre a megtekintőket.
  3. Közönség: Ha közönségedet szeretnéd növelni, akkor az „Oszlopok” menüpont alatt erre a lehetőségre kattints. Ezzel nyomon követheted a YouTube közösséged méretének alakulását.
  4. Megtekintések: Ha az a cél, hogy minél több megtekintést hozzon a videó hirdetésed, akkor válaszd ki a „Megtekintések”. Ez a videódat megtekintő közönséged olyan cselekvéseit segíti megérteni, mint például hogy mikor kattint tovább még több videódért a videó megtekintő

A harmadik lehetőség, mely a videód megtekintőinek országon belüli megoszlásáról ad további információt adhat, a „Térképnézet” menüpont.

2

Avatar
admin
the most most