Mindea

en

Mi a jó a tumblr-ben?

Egy picit beszéljünk magáról a tumblr-ről, mielőtt kitérnénk arra, hogy miért is jó.
A tumblr egy végletekig leegyszerűsített microblog. 2007-ben hozták létre és 2 évre rá, már többmilliós felhasználótáborral dicsekedhetett. A mechanizmusa roppant egyszerű. Létrehozod a saját blogod és mások blogjait kezded el követni. Ezután, ha jó a tartalom, akkor téged is visszakövetnek és reblogolják a te contented. Ezáltal kikerül az ő oldalukra is, és máris hatványozódik a viralitás.  Ezeknek a folyamatoknak a nagyságáról beszéljen ez az infografika, amely nem friss, viszont megízlelhetitek a tumblr monumentalitását:
Tumblr-March-2010Értelemszerűen ezek a számok mára, valószínűleg nagyobbak lettek.
De mi mozgatja ennyire jól az egész gépezetet? Hát az egyszerűség, mert nem kell bíbelődni a CSS-el (persze, ha szeretnél van rá lehetőséged) és nem kell a tartalmakon annyit agyalni, mert a tumblr a legjobb tartalmak gyűjtőhelye. Na és itt jön a képbe az, hogy miért is jó.
A tumblr posztjai két részre szakadnak: képes posztok és szöveges posztok. Az adatbázisának köszönhetően pedig nyugodtan elfeledhetjük a stock photok élettelen, beállított kompozícióit. Hiszen az itt található képek legtöbbjével nem fogsz viszont találkozni a facebook-on és ezért az egyik legjobb hely az inspirálódáshoz és az impulzusok gyűjtésére, amivel színesebbé teheted céged kommunikációját. Mellesleg nem elhanyagolható tényező, hogy sokkal emberközelibb és természetesebb contenteket lehet fellelni, mint mondjuk a google keresőjében.  Kezdeti nehézségek persze akadhatnak, mégpedig az, hogy miként találunk rá ezekre a szaftos micro blogokra. Az elején érdemes használni a tumblr keresőjét, ahol a kulcsszót beírjuk és máris kidobja, az azzal a hashtaggel ellátott posztokat.

tumblr pinterest

 

Ha találtunk egy érdekes blogot, azt mindenféleképpen kezdjük el követni, mert általában a tumblr bloggerei koncepcióba szedett tartalmakat posztolnak, és ahonnan egy jött, ott még többet is lehet majd találni.

Viszont magánszemélyként is szórakoztató ez a platform. Sokan nem tudják, hogy a hazai mémek a magyar tumblr közösség agyszüleményei. Itt találkozhatunk elsőként a legviccesebb thread-ekkel, amiket más blogok és facebook oldalak rendre átemelnek saját magukhoz és ezzel több tízezres rajongótábort szereznek, szereztek maguknak.
Szóval a tumblr a kifogyhatatlan tartalmak mekkája. Ha van néhány felesleges percünk, akkor menjünk fel egy kicsit kikapcsolódni és inspirálódni, mert a tumblr jó!
Búcsúzóul, pedig egy kis esszencia:

motor

 

Avatar
Mészáros Beatrix