Mindea

en

Videó hirdetések a Youtube-on

A magyar Youtube bevezetésével egyidejűleg a videó hirdetések is elérhetővé váltak a Youtube-on.  Persze a Youtube-on eddig is hirdethettünk, csak úgy, mint a Google Tartalmi Hálózat webhelyén. Legutóbb az Apple egyik hivatalos viszonteladójának, a StarKing-nek készítettünk ily módon videó-kampányt. A StarKing ugyanis készített egy videópályázatot, mely annyira jól sikerült, hogy az első helyezést szerette volna mindenkinek megmutatni. Ezen példán keresztül szemléltetnénk most a videó hirdetés lehetőségeit.

Először is nagyon kedvezőek az elérési költségek. A Youtube videó hirdetései TrueWiev alapúak. Már a magyar “valós megtekintés” tükörfordítás is utal arra, hogy csak a videók megtekintése után kell fizetni. Nézzük is meg erre most a lehetőségeket.

starking ytbInstream hirdetések

Az Instream hirdetések a videókban jelenhetnek meg (pl.: előtte, utána). Ezeknél a hirdetéseknél, ha a hirdetés 30 másodpercnél rövidebb, akkor a teljes megtekintés után kell fizetni, ha pedig a hirdetésük 30 másodpercnél hosszabb, 30 másodperc megtekintése után kell fizetni. Továbbá 5 másodpercet kötelező megnézni, utána a felhasználó döntheti el, hogy szeretné-e tovább nézni vagy sem.

Insearch hirdetések

Az Insearch hirdetések a Youtube-os keresések és a Google-ban a videó keresések mellett jelenhetnek meg. Nagyon jól használható, akárcsak a Google Adwords hirdetései, hisz megfelelő kulcsszavakra célozva, a hirdetés éppen annak fog megjelenni, aki éppen abban a témában érdekelt. Itt a videó elindítása után kell fizetni.

Inslate hirdetések

Az Inslate hirdetések választható hirdetések. Minden 10 percnél hosszabb videó előtt megjelenik 3 hirdetés, amik közül egy kiválasztandó. Itt is csak a videó elindítása után kell fizetni.

Indisplay hirdetések

Az Indisplay hirdetések a Youtube-on és a tartalmi hálózat oldalain jelenhetnek meg. Ez esetben is a csak a videó elindítása után kell fizetni.

Csak, hogy az említett konkrét példánál maradjunk: A StarKing videóját egyetlen hónap alatt összesen 13512-en tekintették meg, és ebből a Google videó hirdetési hoztak 8571-et, vagyis az összes megtekintés 63,4%-át. Mindezt pedig rendkívül alacsony áron, 12 Ft/fő összegért. Ez pedig elég jó eredmény.

A videó megtekinthető itt:

Avatar
admin
the most most